lun. sept. 26th, 2022

În primii trei ani de existență, Liga Overwatch a început la începutul anului. Dar asta se va schimba în 2021. Astăzi, Blizzard a anunțat că ambițioasa sa ligă de esports va începe să joace în aprilie. Va fi, de asemenea, primul sezon în care liga începe cu meciuri îndepărtate – și vor exista unele schimbări mari pentru a se potrivi cu asta. „Pentru a profita din plin de ceea ce s-a învățat în sezonul trecut, am făcut mai multe schimbări care vor îmbunătăți calitatea competiției și experiența fanilor pentru sezonul următor”, spune Blizzard.

În primul rând este o schimbare structurală. Blizzard spune că liga cu 20 de echipe va fi împărțită în două divizii – una formată din echipe din China și Coreea, cealaltă America de Nord și Europa – și vor juca împotriva altor echipe din regiunea lor în timpul sezonului regulat. Echipele de top din fiecare divizie se vor califica apoi pentru patru turnee majore care vor avea loc pe tot parcursul sezonului. (Detaliile complete și programarea nu sunt disponibile încă.)

OWL prezintă echipe din 19 orașe care sunt răspândite în America de Nord, Europa și Asia, iar Blizzard spune că dezvoltă un nou instrument pentru a face posibilă jocul între regiuni. Este descris ca „un nou sistem care stabilește conexiuni minime de latență, astfel încât echipele de oriunde din lume să se poată juca reciproc sau să desfășoare practici dacă jucătorii sunt separați”.

Primul sezon al ligii a fost în 2018, dar anul trecut era de așteptat să fie unul mare pentru OWL; liga urma să se mute într-un format acasă și în deplasare , similar cu ligile sportive tradiționale, cu echipe care se jucau în afara locurilor din orașele lor de origine. Aceste planuri au fost întrerupte de pandemie, Blizzard trecând în cele din urmă la un format online , care a continuat până la jocul campionatului .

https://youtube.com/watch?v=g6WtAKGz1r4%3Frel%3D0

Cealaltă schimbare controversată din 2020 a văzut liga mutându-și difuzarea de la Twitch la YouTube, după ce Activision Blizzard a semnat un acord de streaming exclusiv cu Google . Schimbarea a venit odată cu scăderea numărului de spectatori, deși OWL spune că intenționează să îmbunătățească difuzările pentru acest sezon următor:

Pentru fanii noștri, lucrăm foarte strâns cu YouTube în momentul în care intrăm în al doilea an al parteneriatului nostru. Există o mulțime de lucruri pe care nu le putem dezvălui încă, dar putem spune că vom crește nivelul calității fluxurilor noastre de meciuri, vom adăuga mai multă valoare vizionării meciurilor live și vom îmbunătăți vizibilitatea live Conținut de supraveghere .

De asemenea, aducem îmbunătățiri emisiunilor noastre de meciuri cu un set virtual nou și îmbunătățit, un pachet grafic proaspăt reproiectat și modificări ale formatului emisiunii noastre, care pun un accent și mai mare pe jocul meciului. Vom avea mai multe de împărtășit despre asta mai târziu în extrasezon.

Și, în timp ce liga planifică un sezon de competiție în mare parte îndepărtat, Blizzard nu exclude, de asemenea, revenirea la meciurile în direct în viitor. „Deși nu putem prevedea viitorul, sperăm să-i primim pe fani înapoi la evenimente live dacă condițiile de sănătate și siguranță se îmbunătățesc în 2021, dar acest lucru s-ar putea să nu se întâmple și s-ar putea să nu fie în toate locațiile în care echipele concurează”, a spus liga într-un afirmație. „Prioritatea noastră principală rămâne să ne păstrăm în siguranță jucătorii, fanii și personalul.”

Ieri, Activision a anunțat că liga soră a OWL, Liga Call of Duty , va începe să joace în februarie .

Total Page Visits: 1743 - Today Page Visits: 1

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.