lun. sept. 26th, 2022

Actualizare 23 ianuarie: Microsoft a dat înapoi complet la întreaga creștere a prețurilor descrisă mai jos. Nu va crește prețul și va face în schimb multiplayer gratuit pentru jocurile gratuite. Citiți mai multe aici .

Povestea originală continuă:

Microsoft a petrecut cea mai mare parte a anului 2020 construind bunăvoință pentru serviciul său Xbox Game Pass și consolele de ultimă generație, dar o nouă creștere a prețului Xbox Live Gold riscă să elimine toate acestea. Producătorul Xbox a anunțat astăzi o serie de modificări la prețurile Xbox Live Gold – ar trebui să citiți postarea noastră completă pentru detalii – iar concluzia este că se mută de la 60 USD pe an la 120 USD pentru majoritatea oamenilor. Acesta este un salt uriaș și un timp prost: se întâmplă în mijlocul unei pandemii, la fel cum Microsoft a raportat creșteri mari ale veniturilor sale din jocuri de-a lungul anului 2020 .

Motivul mutării este evident – atrageți oameni pe Xbox Game Pass – dar Microsoft a făcut-o într-un mod neîndemânatic și slab temporizat.

Fanii Xbox sunt înțeles furioși. Microsoft este singurul titular al platformei majore care forțează jucătorii Fortnite , Call of Duty: Warzone și alte jocuri populare gratuite să plătească o taxă de abonament pentru accesul la multiplayer. Această taxă s-a dublat acum anual pentru majoritatea jucătorilor Xbox, deoarece majoritatea oamenilor cumpără coduri pentru a-și completa abonamentul Xbox Live. Microsoft a eliminat în liniște aceste coduri de 12 luni de 59,99 USD anul trecut, iar codurile de șase luni au acum un preț de 59,99 USD. Probabil că mai puteți găsi coduri de 12 luni de la revânzători și comercianți cu amănuntul, dar sunt întrerupți oficial.

PREȚURILE SERVICIILOR DE JOCURI ONLINE

AbonamentPlayStation PlusXbox Live GoldNintendo Switch Online
1 lună9,99 USD10,99 USD3,99 USD
3 luni24,99 dolari29,99 USD7,99 USD
6 luniN / A59,99 USDN / A
12 luni59,99 USDN / A19,99 USD

Asta înseamnă că mulți jucători Fortnite vor trebui acum să plătească 120 USD pe an doar pentru a juca pe o consolă Xbox. Fortnite pe PlayStation și Nintendo Switch este gratuit și chiar și pe propria platformă Windows Microsoft, este gratuit. De fapt, jucătorii de PC care joacă jocuri compatibile cu Xbox Live nici măcar nu trebuie să plătească pentru Xbox Live Gold pentru a accesa multiplayer. Este o situație bizară pentru Microsoft să se plaseze cu bună știință.

Anunțul Microsoft nici măcar nu încearcă să justifice această creștere a prețurilor. Într-o postare pe blog care arată că a fost scrisă de un avocat, Microsoft spune „periodic, evaluăm valoarea și prețurile serviciilor noastre pentru a reflecta schimbările de pe piețele regionale și pentru a continua să investim în comunitatea Xbox”, înainte de a anunța modificările. Singura justificare este:

Investim în comunitatea noastră prin consolidarea siguranței digitale a jucătorilor noștri, permițând noi modalități de a partaja, comunica și juca cu prietenii dvs. și oferind fiabilitate de vârf în industrie în toată rețeaua noastră.

Ceea ce nu detaliază anunțul Microsoft este motivul real al acestor modificări de preț: Xbox Game Pass. Microsoft a reușit rapid să atragă 10 milioane de oameni pe Xbox Game Pass anul trecut, cu oferte de 1 USD și multe altele. Această cifră a crescut în curând cu 50% la 15 milioane în septembrie , făcând Xbox Game Pass să pară un pariu foarte inteligent pentru Microsoft .

Xbox Game Pass a fost lăudat pe scară largă, dar Microsoft încearcă în mod clar să își mute în mod agresiv baza de jucători Xbox Live Gold la serviciu. Microsoft permite abonaților Xbox Live Gold să treacă la Xbox Game Pass Ultimate (de obicei, 14,99 USD pe lună) și să transforme cantitatea de timp din luni sau ani în abonamente Ultimate. Aceasta este o ofertă inițială bună pentru abonații Xbox Live Gold, dar obiectivul final este în mod clar ca Microsoft să câștige mai multe venituri pe utilizator Xbox în viitor, odată ce sunt conectați la Xbox Game Pass Ultimate și la tot ce oferă.

xcloud
Xbox Game Pass Ultimate include streaming xCloud. 

Această mișcare poate permite, de asemenea, Microsoft să continue să împingă Xbox Game Pass pe tot parcursul anului 2021 fără a fi nevoie să-și mărească prețurile. Microsoft a rezistat până acum unei creșteri a prețului Xbox Game Pass, cu excepția prețurilor introductive pentru abonamentul la computer.

Am susținut anterior că Xbox Game Pass este adevărata consolă de ultimă generație a Microsoft , iar achiziția companiei Bethesda pentru 7,5 miliarde de dolari a fost consolidată la sfârșitul anului trecut. Microsoft are câteva planuri mari pentru Xbox Game Pass pentru 2021 și nu numai, dar este clar că dorește să-și mute abonații Xbox Live la serviciul respectiv.

Xbox Game Pass Ultimate este o ofertă extremă cu acces la mai mult de 100 de jocuri, streaming de jocuri xCloud și Xbox Live Gold pentru 14,99 USD pe lună. Microsoft tocmai a abordat această migrație brusc și cu timing și mesaje teribile. Mulți încă se gândesc să cumpere un Xbox sau un PS5, deoarece ambele console sunt încă epuizate. Lovitura unei creșteri a prețului Xbox Live Gold ar fi putut fi atenuată pentru proprietarii Xbox noi și existenți, eliminând necesitatea Xbox Live Gold pentru jocurile multiplayer gratuite.

Este un lucru pe care Microsoft ar trebui să îl ia în considerare, mai ales că compania a anunțat că multiplayer-ul Halo Infinite va fi liber să se joace atunci când va fi lansat la sfârșitul acestui an. Dacă această cerință Xbox Live Gold este încă valabilă, pune Halo Infinite în poziția incomodă de a fi liber să joace pe PC, dar având nevoie de un abonament lunar de 10,99 USD pe Xbox.

Toate acestea lasă Microsoft în poziția ciudată de a oferi acum una dintre cele mai bune oferte în jocuri (Xbox Game Pass) și acum una dintre cele mai rele (Xbox Live Gold). Pentru cei care nu sunt interesați de Xbox Game Pass, este o pastilă amară de înghițit.

Total Page Visits: 546 - Today Page Visits: 1

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.