lun. sept. 26th, 2022

iOS 15 Prezentare generală

Apple a introdus în iunie 2021 cea mai recentă versiune a sistemului său de operare iOS, iOS 15, care va fi lansat în toamnă. iOS 15 introduce noi funcții pentru apelurile FaceTime, instrumente pentru a reduce distragerea atenției, o nouă experiență de notificări, funcții de confidențialitate adăugate, reproiectări complete pentru Safari, Meteo și Hărți și multe altele.

Notificările au fost reproiectate în iOS 15, adăugând fotografii de contact pentru oameni și pictograme mai mari pentru aplicații. Pentru a reduce distragerea atenției, un rezumat al notificărilor colectează împreună notificările pentru livrare la un moment adecvat și organizează notificările în funcție de prioritate.

Focusul este o nouă funcție care poate filtra notificările și aplicațiile pe baza a ceea ce un utilizator dorește să se concentreze la un anumit moment. Când Focusul unui utilizator blochează notificările primite, starea acestora va fi afișată altor persoane în Mesaje. iOS va sugera o focalizare pentru diferite ocazii, cum ar fi orele de lucru sau oprirea la culcare, folosind informații de pe dispozitiv, dar utilizatorii pot crea și o focalizare personalizată. Când un Focus este setat pe un dispozitiv Apple, acesta se aplică automat altor dispozitive Apple.

Safari are un complet design nou . Controalele sunt acum mai ușor accesibile cu o singură mână și acordă mai multă atenție conținutului unei pagini web. Există o bară de file nouă, compactă, care plutește în partea de jos a ecranului, astfel încât utilizatorii să poată glisa cu ușurință între file. Grupurile de file permit utilizatorilor să salveze filele și să le acceseze cu ușurință în orice moment pe toate dispozitivele. Există, de asemenea, o pagină de start și extensii web personalizabile pentru prima dată.

Aplicația Maps oferă acum o nouă vizualizare 3D în orașe cu detalii îmbunătățite semnificativ, care arată clădiri, trotuare pietonale, piste pentru biciclete și multe altele. Există o nouă experiență de conducere a orașului, cu detalii de drum adăugate și funcții de transport îmbunătățite , cum ar fi liniile preferate fixate, notificări de debarcat și indicații de mers AR.

iOS 15 aduce izolarea vocii și audio spațial la apelurile FaceTime, astfel încât vocile să sune ca și cum ar proveni din locul în care se află persoana pe ecran. FaceTime asemenea acceptă, de , modul Portret și oferă o nouă vizualizare în grilă pentru a vedea mai multe fețe în același timp. SharePlay este o nouă funcție care permite utilizatorilor să partajeze media împreună în sincronizare în timpul unui apel FaceTime. Utilizatorii pot asemenea, genera, de linkuri partajate care pot fi către un apel FaceTime programat, care poate fi deschis și pe dispozitivele Android și Windows.

ios 15

Aplicația Meteo a fost reproiectată în iOS 15, afișând mai multe afișări grafice ale datelor meteo, hărți pe ecran complet și planuri dinamice care se schimbă în funcție de condițiile meteorologice. Fundalurile animate total noi pot reflecta acum mai exact poziția soarelui și precipitațiile actuale și există notificări de evidențiat atunci când ploaia sau zăpada începe și se oprește.

Aplicația Wallet adaugă suport pentru noile tipuri de chei din iOS 15, cum ar fi case, birouri sau camere de hotel. La sfârșitul acestui an, clienții din statele americane participante vor putea adăuga un permis de conducere sau un ID de stat în aplicația Wallet.

Aplicația Fotografii oferă o actualizare majoră a Memoriilor, cu un nou design și o interfață interactivă. Memories acceptă acum integrarea cu Apple Music , folosind informații de pe dispozitiv pentru a oferi sugestii de melodii pentru Memories personalizate.

Textul live este o nouă caracteristică care folosește informații de pe dispozitiv pentru a recunoaște textul dintr-o fotografie pe care utilizatorii o pot căuta, evidenția și copia. Spotlight poate căuta acum fotografii după locație, persoane, scene, obiecte și text. Spotlight oferă, de asemenea, căutare de imagini web și rezultate mai bogate pentru actori, muzicieni, emisiuni TV și filme. Rezultatele îmbunătățite pentru persoane de contact arată conversațiile recente, fotografiile partajate și locația, dacă acestea sunt partajate prin Găsire.

iOS 15 introduce, de asemenea, noi măsuri de confidențialitate , cum ar fi procesarea cererilor Siri direct pe iPhone , care are avantajul suplimentar de o mai bună reacție, Mail Privacy Protection pentru a opri expeditorii să știe dacă a fost deschis un e-mail și a detecta adresa IP a destinatarului și o aplicație Vizualizare Raport de confidențialitate pentru a arăta cât de des aplicațiile folosesc permisiunile care le-au fost acordate.

ios15 shareplay rezumat notificare text live

Există zeci de ajustări și modificări pentru alte aplicații, cum ar fi etichetele create de utilizator , menționează , și o vedere activitate în aplicația Note, Tendințe , Walking Stabilitatea , și o nouă filă partajare în aplicația sănătate, un systemwide comun cu tine dispun pentru evidențierea conținutului care a fost partajat în conversațiile Mesaje și un nou To To You You rând în aplicația TV pentru a recomanda divertisment pentru întreaga gospodărie.

iOS 15 este compatibil cu iPhone 6s și versiunile ulterioare, ceea ce înseamnă că rulează pe toate dispozitivele care pot rula iOS 14 și va fi lansat în această toamnă.

Cum să descărcați și să instalați iOS 15

iOS 15 este disponibil în prezent doar ca versiune beta de previzualizare pentru dezvoltatori. Dezvoltatorii înregistrați pot descărca profilul pentru iOS 15 beta din Centrul pentru dezvoltatori Apple și, odată ce profilul este instalat, actualizările beta vor fi disponibile în direct. Este de preferat să instalați iOS 15 pe un dispozitiv secundar, deoarece acesta este un software de lansare timpurie care ar putea avea erori sau probleme.

Pe parcursul perioadei de testare a iOS 15, care va dura câteva luni, Apple va rafina noile caracteristici ale sistemului de operare și va remedia erorile înainte de lansare. Dezvoltatorii vor putea utiliza, de asemenea, această perioadă de testare beta pentru a sprijini noul sistem de operare și pentru a construi noi caracteristici iOS 15 în aplicațiile lor.

O versiune beta publică va fi disponibilă pentru utilizatorii iOS pentru testare în iulie la beta.apple.com .

iOS 15 va fi lansat pentru toți utilizatorii cu dispozitive compatibile începând din toamnă, unde utilizatorii îl vor putea vedea în secțiunea Actualizare software a aplicației Setări de pe dispozitivele lor.

Versiune curentă

Apple a distribuit dezvoltatorilor două beta versiuni de iOS 15. O versiune pentru testerii beta publici va deveni disponibilă în iulie.

Dezvoltatorul beta doi a adăugat SharePlay în Facetime , o pictogramă nouă a aplicației Maps, ținute Memoji și opțiuni de personalizare, modificări ale interfeței utilizatorului în Safari și alte aplicații, un nou ecran de pornire pentru aplicația meteo reproiectată și multe altele.

Redesignarea notificărilor

iOS 15 introduce notificări complet reproiectate. Notificările vor afișa acum fotografii de contact pentru oameni și pictograme mai mari pentru aplicații pentru a le face mai ușor de identificat.

Există un nou rezumat al notificărilor personalizate, care colectează împreună notificări non-urgente pentru a fi livrate la un moment mai potrivit, cum ar fi dimineața sau seara. Notificările din rezumat sunt organizate în funcție de prioritate, folosind informații de pe dispozitiv, care analizează interacțiunile utilizatorului cu aplicațiile, cele mai importante și relevante notificări crescând la vârf. Mesajele urgente și notificările sensibile la timp vor fi livrate în continuare imediat.

notificări ios15

Acum există opțiunea de a dezactiva temporar notificările oricărei aplicații sau fire de mesagerie, iar iOS 15 vă va sugera să dezactivați un fir dacă acesta este neobișnuit de activ, dar nu vă angajați.

Există, de asemenea, un nou API de notificare pentru dezvoltatori, care le permite să trimită notificări sensibile la timp și să adopte noul aspect pentru notificările venite de la oameni.

f1623086302 2

Concentrați-vă

iOS 15 oferă un nou instrument pentru a ajuta utilizatorii să reducă distragerea atenției, numit Focus. Un Focus poate filtra notificările și paginile ecranului de pornire pe baza a ceea ce dorește să se concentreze utilizatorii la un anumit moment, permițând totuși notificări urgente. Când Focusul unui utilizator blochează în prezent notificările primite, starea acestora este afișată automat altor persoane din Mesaje, arătând că un utilizator nu este disponibil în prezent decât dacă este urgent.

ios15 focus

iOS va sugera automat utilizatorii care folosesc informații de pe dispozitiv pentru a determina ce persoane și aplicații ar trebui să le anunțe în anumite momente. Sugestiile de concentrare se bazează pe contextele utilizatorilor, cum ar fi orele de lucru, timpul personal sau relaxarea la culcare. Utilizatorii pot crea, de asemenea, un Focus personalizat pentru a afișa numai anumite notificări și pagini de pe ecranul de pornire, pot selecta întreruperile permise pentru cele mai importante notificări și aplicații și pot configura răspunsuri automate pentru mesaje în timpul unui Focus.

Când un utilizator setează un Focus, acesta se sincronizează pe dispozitivele Apple. Dezvoltatorii pot implementa un nou API de stare pentru aplicații de mesagerie terță parte, pentru a reflecta starea Focus.

În centrul atenției

Spotlight poate folosi acum inteligența pentru a căuta fotografii în funcție de locație, persoane, scene sau obiecte și, folosind noua caracteristică Live Text, Spotlight poate găsi text și scriere de mână în fotografii.

Spotlight acceptă, de asemenea, căutări de imagini web și rezultate semnificativ mai bogate pentru actori, muzicieni, emisiuni TV și filme. Rezultatele îmbunătățite pentru cardurile de contact arată conversațiile recente, fotografiile partajate și locația, dacă acestea sunt partajate prin Găsirea mea.

De asemenea, este posibil să accesați Spotlight din ecranul de blocare și să instalați rapid aplicații din App Store fără a părăsi Spotlight. Pentru companiile care acceptă App Clips, există un buton de acțiune pe rezultatul Maps în Spotlight.

reflector ios15

FaceTime

În iOS 15, FaceTime oferă spațiu audio, astfel încât vocile dintr-un apel video să sune ca și cum ar proveni din locul în care se află persoana pe ecran. Există, de asemenea, noi moduri de microfon pentru a separa vocea unui utilizator de zgomotul de fundal sau pentru a introduce zgomotul de fundal în modul Spectru larg, dacă se dorește.

FaceTime oferă acum modul Portret pentru apelurile video, astfel încât utilizatorii să poată estompa fundalul și să se concentreze și să dezactiveze alertele, astfel încât să fie mai clar atunci când vorbiți pe sunet. Există, de asemenea, o nouă vizualizare a grilei pentru apelurile FaceTime de grup, permițând participanților să vadă mai multe fețe în același timp și un control de zoom optic pentru camera din spate.

Mod portret ios15 facetime

SharePlay

SharePlay este o nouă caracteristică care permite utilizatorilor să împărtășească experiențele reciproce în timpul apelurilor FaceTime, inclusiv conținut media precum melodii Apple Music, emisiuni TV sau filme. Media este redată sincronizată pentru toți participanții și există controale de redare partajate, astfel încât oricine dintr-o sesiune SharePlay poate reda, întrerupe sau sări peste conținut, precum și adăuga la o coadă partajată. SharePlay oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a-și partaja ecranele pentru a vizualiza aplicațiile împreună într-un apel FaceTime.

ios15 shareplay

Aplicațiile terță parte, cum ar fi Disney +, ESPN +, HBO Max, Hulu, MasterClass, Paramount +, Pluto TV, TikTok, Twitch și altele s-au angajat să integreze SharePlay.

SharePlay se extinde la iPhone, iPad, Mac și Apple TV, astfel încât utilizatorii să poată viziona emisiuni sau filme pe un ecran mai mare în timp ce se conectează prin FaceTime. Controlul inteligent al volumului reglează dinamic și automat sunetul, astfel încât să vă puteți auzi prietenii chiar și atunci când conținutul partajat este redat cu voce tare. SharePlay oferă, de asemenea, controale Mesaje în aplicație.

Utilizatorii pot crea acum un link către un apel FaceTime și îl pot partaja prin mesaje, calendar, poștă sau aplicații terțe.

Linkurile FaceTime pot fi deschise pentru a utiliza aplicația FaceTime pe dispozitivele Apple, dar pot fi deschise și printr-un browser web, aducând FaceTime pe Android și Windows pentru prima dată. Apelurile FaceTime de pe web rămân criptate end-to-end pentru a garanta confidențialitatea.

caracteristici noi facetime

Fotografii

Aplicația Fotografii conține o actualizare considerabilă a Memories, care are acum un nou design, integrare cu Apple Music, o interfață mai interactivă și aspect de memorie.

Amintirile vor sugera melodii bazate pe istoricul dvs. de ascultare Apple Music care se sincronizează cu videoclipuri și fotografii pentru o experiență mai personalizată. Utilizatorii pot personaliza amintirile glisând prin mixuri de memorie, care vă permit să audiați diferite melodii cu un ritm și o atmosferă diferite.

Există 12 imagini de memorie care adaugă dispoziție analizând fiecare fotografie și videoclip și aplicând cantitatea corectă de contrast și ajustare a culorilor pentru un aspect consistent. Există, de asemenea, noi tipuri de memorie, inclusiv sărbători internaționale suplimentare, amintiri axate pe copii, tendințe în timp și amintiri îmbunătățite pentru animale de companie, inclusiv capacitatea de a recunoaște câinii și pisicile individuale.

De asemenea, este posibil să vizualizați și să editați tot conținutul dintr-o memorie într-o vedere de pasăre, iar o secțiune Urmăriți următorul sugerează amintiri conexe de vizionat.

Caracteristicile de identificare a persoanelor au recunoscut îmbunătățit pentru indivizi și este mai ușor să corectați greșelile de nume din albumul People. Există o opțiune pentru Feature Less pentru a anunța Fotografiile că preferați să vedeți mai puțin o dată, un loc, o vacanță sau o persoană specifică în Poze recomandate, widgetul Foto, Amintiri și evidențiat în fila Bibliotecă.

În iOS 15, Photos are un panou de informații mai bogat pentru a vizualiza informații despre fotografie, cum ar fi camera, obiectivul și timpul de expunere, dimensiunea fișierului sau cine a trimis o fotografie Shared with You în Mesaje. De asemenea, puteți edita data luată sau locația, puteți adăuga o legendă și puteți afla despre elementele detectate de Visual Look Up.

Selectorul de imagini Fotografii, inclusiv în aplicația Mesaje, vă permite acum să selectați fotografii într-o anumită ordine pentru partajare. Aplicațiile terță parte pot oferi, de asemenea, fluxuri de lucru de selecție mai simple atunci când acordați acces la conținut specific din biblioteca Foto.

Apple spune, de asemenea, că sincronizarea inițială a iCloud Photos pe un dispozitiv nou este mai rapidă în iOS 15.

Hărți

Maps oferă acum o vizualizare interactivă a globului și detalii îmbunătățite semnificativ într-o nouă vizualizare 3D pentru orașe. Cartierele, cartierele comerciale, altitudinea, clădirile și multe altele sunt acum afișate în detaliu, alături de noi culori de drum și etichete, repere personalizate și un nou mod nocturn „luminat de lună”.

Aplicația Hărți oferă, de asemenea, o nouă experiență 3D de conducere a orașului, cu detalii despre drumuri, cum ar fi benzi de viraj, mediane, benzi pentru biciclete și treceri de pietoni, care funcționează atât pe iPhone, cât și în Apple CarPlay.

hărți ios15

Navigarea în tranzit a fost reproiectată, iar călătorii pot găsi acum stațiile din apropiere mai ușor și își pot fixa liniile preferate. Hărțile vor urma automat de-a lungul unei rute de tranzit selectate, notificând utilizatorilor când este aproape timpul să debarce.

Există, de asemenea, o nouă vizualizare a indicațiilor de mers pe jos care utilizează realitatea augmentată. Utilizatorii pur și simplu își ridică iPhone-ul, iar aplicația Maps va genera o poziție precisă pentru a oferi indicații de mers detaliate folosind camera.

Cardurile de loc redesenate facilitează găsirea și interacțiunea cu informații despre companii, locații și caracteristici fizice. Există o nouă Casă de ghiduri care conține informații pregătite editorial despre locații noi.

Când căutați o locație nouă, există opțiuni noi pentru a filtra rezultatele după criterii precum bucătăria sau orele de deschidere. Hărțile vor actualiza automat rezultatele căutării atunci când vă deplasați, iar cele mai utilizate setări sunt acum situate într-o locație mai simplă.

Portofel

Aplicația Wallet acceptă tipuri suplimentare de chei în iOS 15, cum ar fi carduri de cheie pentru acasă, birou, companii sau camere de hotel.

Aplicația Wallet își extinde, de asemenea, suportul pentru cheile mașinii, folosind acum Ultra Wideband pentru a debloca, bloca și porni mașina fără a fi nevoie să scoateți iPhone-ul din buzunar. Ultra Wideband oferă, de asemenea, o conștientizare spațială precisă, ceea ce înseamnă că iOS vă va împiedica să vă blocați mașina în timp ce iPhone-ul dvs. este în interior sau va porni vehiculul atunci când iPhone-ul dvs. este în exterior.

portofel ios15

Portofelul acceptă acum controale de intrare fără cheie la distanță, permițându-vă să blocați sau să deblocați mașina, să claxonați claxonul, să vă preîncălziți mașina sau să vă deschideți portbagajul.

Începând mai târziu în 2021, clienții din statele participante din SUA vor putea adăuga permisul de conducere sau ID-urile de stat în aplicația Wallet. Potrivit Apple, Administrația pentru securitatea transporturilor lucrează pentru a permite punctele de control ale securității aeroporturilor, întrucât clienții pot utiliza primul lor card de identitate digital în Wallet.

De asemenea, aplicația Wallet va arhiva automat permisele de îmbarcare expirate și biletele pentru evenimente. Safari acceptă, de asemenea, adăugarea de mai multe treceri la Wallet într-o singură acțiune, în loc să fie nevoie să adăugați manual o trecere pe rând.

Safari

iOS 15 aduce un design complet nou Safari. Comenzile sunt aduse în partea de jos a ecranului, astfel încât să fie mai ușor de atins cu o singură mână.

Există o bară de file nouă, compactă, care plutește în partea de jos a ecranului, astfel încât utilizatorii să poată glisa cu ușurință între file și conține, de asemenea, un câmp Smart Search. Grupurile de file permit utilizatorilor să-și salveze filele într-un folder și să se sincronizeze pe iPhone, iPad și Mac. În plus, există o nouă vizualizare a grilei de prezentare a filelor.

Utilizatorii pot pur și simplu trage în jos o pagină web pentru a o reîmprospăta și acum există suport pentru căutare vocală. Safari câștigă, de asemenea, o pagină de start personalizabilă și extensii web mobile pentru prima dată.

iOS 15 oferă noi profiluri de confidențialitate Safari, inclusiv prevenirea inteligentă a urmăririi, care împiedică urmăritorii să vă profileze utilizând adresa dvs. IP, iar Safari va actualiza automat site-urile cunoscute că acceptă HTTPS de la HTTP nesigur.

Mesaje

Conținutul trimis în Mesaje apare automat într-o nouă secțiune „Partajat cu dvs.” din aplicația corespunzătoare. Partajat cu dvs. este prezentat în Fotografii, Safari, Apple News, Apple Music, Apple Podcast-uri și aplicația Apple TV. Utilizatorii pot fixa conținut notabil care le-a fost partajat, astfel încât acesta să fie ridicat în Partajat cu dvs., căutare Mesaje și vizualizarea Detalii a conversației.

muzică ios15 partajată cu tine

Grupurile de fotografii trimise în Mesaje apar acum ca un colaj glanceable sau un stack glisabil, în funcție de câte au fost trimise. De asemenea, acum este posibil să găsiți imagini partajate prin mesaje folosind un nume de contact.

Mesajele obțin, de asemenea, unele îmbunătățiri regionale în iOS 15, cum ar fi filtrarea nedorită a mesajelor SMS în Brazilia și opțiunile de notificare în India și China, permițând utilizatorilor să dezactiveze notificările pentru tipurile de mesaje pe care le aleg.

Vreme

Aplicația Meteo a fost complet reproiectată în iOS 15. Aplicația Meteo prezintă acum mai multe afișaje grafice pentru datele meteo, o hartă cu ecran complet și un aspect dinamic care se modifică în funcție de condițiile exterioare.

Apple a reproiectat fundalurile animate ale aplicației Weather pentru a reflecta mai exact poziția actuală a soarelui și condițiile de precipitații. Există, de asemenea, notificări pentru a evidenția când ploaia sau zăpada începe și se oprește.

aplicația meteo ios15

Sănătate

În iOS 15, aplicația Sănătate are o nouă filă de partajare care permite utilizatorilor să partajeze datele de sănătate selectate familiei sau persoanelor care le îngrijesc. Rezultatele de laborator au fost îmbunătățite cu descrieri, evidențieri și opțiunea de a fixa rezultatele pentru acces rapid. Sănătatea poate detecta acum Tendințele, atrăgând atenția utilizatorilor asupra modificărilor semnificative ale valorilor de sănătate personale.

Aplicația Sănătate adaugă, de asemenea, Walking Steadiness ca o nouă valoare pentru a ajuta la gestionarea riscului de cădere. Imunizările și rezultatele testelor COVID-19 pot fi stocate în aplicația Health folosind un cod QR de la un furnizor de asistență medicală. Evidențierea glicemiei arată acum niveluri în timpul somnului și exercițiilor fizice și prezintă diagrame interactive.

aplicația de sănătate ios15

Find My

Aplicația Find My introduce noi abilități pentru a ajuta la localizarea unui dispozitiv pierdut care a fost oprit sau șters cu ajutorul rețelei Find My. Un membru al familiei sau un prieten care alege să-și împărtășească locația cu dvs. va transmite în mod continuu locația lor pentru a vă oferi un sentiment de direcție și viteză.

Apple adaugă suportul Find My Network la AirPods Pro și AirPods Max și există un nou widget Find My pentru o privire dintr-o privire asupra locațiilor. Există, de asemenea, noi Alerte de separare pentru a notifica un utilizator dacă lasă în urmă un AirTag, un dispozitiv Apple sau o rețea de accesorii Find My într-o locație necunoscută.

Notes

Notes în iOS 15 prezintă etichete create de utilizator pentru a sorta și clasifica în mod convenabil notele în moduri noi. Există un browser de etichete pentru a atinge combinații de etichete și pentru a vizualiza rapid notele etichetate. Există, de asemenea, noi foldere personalizate care colectează automat note bazate pe etichete.

Pentru notele partajate, acum este posibil să menționăm alți utilizatori pentru a se notifica reciproc cu privire la actualizări, iar o vizualizare complet nouă a activității arată istoricul modificărilor recente.

ios15 note

Memento-uri

Mementourile includ acum etichete pentru a vă ajuta cu organizarea și este posibil să căutați și să filtrați mementouri pe baza etichetelor. Există un nou browser de etichete pentru a atinge combinații de etichete și pentru a vizualiza rapid mementourile etichetate. Există, de asemenea, noi liste inteligente personalizate care colectează automat mementouri împreună pe baza etichetelor.

iOS 15 aduce, de asemenea, opțiuni de acces rapid pentru a șterge cu ușurință mementourile completate, suport îmbunătățit pentru limbajul natural și atribute sugerate extinse, cum ar fi etichete, steaguri, prioritate și multe altele.

Siri

În iOS 15, solicitările Siri sunt procesate pe dispozitiv folosind Neural Engine, sporind securitatea și sporind semnificativ capacitatea de reacție, în timp ce nu mai au nevoie de o conexiune la internet.

Recunoașterea și înțelegerea vorbirii pe dispozitiv se îmbunătățesc pe măsură ce utilizați dispozitivul. Siri poate afla, de asemenea, despre contactele cu care interacționați cel mai mult, cuvintele noi pe care le tastați și subiectele despre care ați citit pentru a oferi răspunsuri mai bune.

Siri poate partaja acum elemente de pe ecran, cum ar fi fotografii, pagini web, conținut de la Apple Music sau Apple Podcasts, povești de știri Apple, locații din Hărți și multe altele, într-un mesaj, sau chiar poate face o captură de ecran pentru a le trimite. În plus, Siri poate folosi acum contextul de pe ecran pentru a trimite un mesaj sau pentru a efectua un apel.

Siri este acum mai bun în menținerea contextului între cereri, astfel încât să puteți consulta conversațional la ceea ce ați cerut anterior. De asemenea, puteți face cereri pentru a controla un dispozitiv HomeKit la un anumit moment sau în anumite circumstanțe, cum ar fi când plecați de acasă.

Siri poate, de asemenea, să anunțe notificări, cum ar fi memento-uri, pe AirPods și în Apple CarPlay, iar utilizatorii pot întreba Siri ce este pe ecran.

Siri oferă o voce neuronală text-voce în mai multe limbi în iOS 15, inclusiv suedeză, daneză, norvegiană și finlandeză. Există, de asemenea, suport pentru limba Siri pentru engleza mixtă, indică și un amestec de engleză indiană și o limbă maternă, inclusiv hindi, telugu, kannada, marathi, tamil, bengali, gujarati, malayalam și punjabi.

Alte caracteristici

Widgeturi

 • Găsește widgetul meu – Afișează locația prietenilor și a obiectelor personale.
 • Widget Contacte – Afișează familia și prietenii la care se poate ajunge prin telefon, mesaje, FaceTime, poștă sau Find My. Cu Partajarea în familie, există acțiuni suplimentare, cum ar fi aprobarea achizițiilor sau cererile de timp pentru ecran.
 • Widget uri Game Center – – Widgetul Continuare redare arată jocurile activate recent de Game Center pe dispozitive, iar widgetul Prieteni se joacă vă ajută să descoperiți jocurile pe care prietenii dvs. le joacă.
 • Widget App Store – Afișează povești, colecții și evenimente de aplicații din fila Today.
 • Widget de somn – Afișează date despre modul în care ați dormit și permite revizuirea programului dvs. de somn.
 • Widget de e-mail – Oferă o privire la cele mai recente e-mailuri și oferă acces rapid la una dintre căsuțele de e-mail.
 • Widgeturi implicite – Există un nou aspect implicit atunci când faceți upgrade pentru prima dată la iOS 15 cu widgeturile din aplicațiile pe care le utilizați cele mai aranjate în Smart Stacks.
 • inteligente Sugestii de widgeturi – Widgeturile sugerate pentru aplicațiile pe care le utilizați deja pot apărea automat în Smart Stack la momentul potrivit, pe baza activității dvs. anterioare. O opțiune vă permite să adăugați widgetul în stiva dvs., astfel încât să fie acolo în mod persistent.
 • Reordonează Smart Stacks – Utilizatorii pot reordona mai ușor widget-urile din Smart Stacks direct de pe ecranul de start cu noi controale.

Traduceți

 • Traducere la nivel de sistem traducerea – iOS 15 permite oricărui text din întregul sistem, selectându-l și atingând Traducere. Utilizatorii pot apoi copia, salva, înlocui textul selectat sau pot deschide traducerea în aplicația Traducere. De asemenea, utilizatorii pot traduce textul selectat în fotografii.
 • Traducere automată – Aplicația Traducere va detecta când începeți să vorbiți și poate traduce vorbirea fără a fi nevoie să atingeți butonul microfonului într-o conversație.
 • Vizualizare față în față – Utilizatorii pot schimba vizualizarea conversației atunci când vorbesc față în față, astfel încât fiecare persoană să poată vedea conversația din partea sa.
 • Conversații reproiectate – Conversațiile pot fi începute folosind fila Conversații în vizualizare peisaj sau portret, care apoi prezintă o vizualizare de conversație reproiectată cu bule de chat, astfel încât să puteți urmări mai ușor.
 • mai ușoară a limbii Selectare – Selectarea limbilor este acum mai ușoară cu noile meniuri derulante.

Televizor

 • Pentru toți – Aplicația TV are acum un nou rând intitulat „Pentru toți” pentru a sugera o colecție de emisiuni și filme bazate pe interesele unor persoane selectate sau ale unei gospodării întregi.
 • Partajat cu dvs. – Aplicația TV evidențiază acum toate emisiunile și filmele pe care prietenii și familia le-au distribuit în Mesaje.
 • SharePlay – Aplicația TV funcționează cu Mesaje și FaceTime pentru a viziona conținut sincronizat cu prietenii și familia folosind SharePlay.
 • Aplicații de streaming în Japonia – Aplicația TV acceptă acum aplicații de streaming populare în Japonia.

Comenzi rapide

 • Editor de comenzi rapide mai inteligente – Sugestii de acțiune următoare vă vor oferi opțiuni pentru a vă ajuta să finalizați comanda rapidă pe care o construiți.
 • Gestionarea pe mai multe dispozitive – comenzile rapide se vor sincroniza acum pe iPhone, iPad și Mac.
 • Partajare îmbunătățită – Comenzile rapide pot fi partajate și descărcate cu un link, fără a fi nevoie să gestionați setările de securitate. Destinatarii vor primi solicitări inteligente pentru a se asigura că numai datele aprobate sunt partajate.

Memo-uri vocale

 • Viteza de redare – Există noi opțiuni pentru a accelera sau a încetini redarea înregistrărilor.
 • Treceți la tăcere – Memo-urile vocale analizează automat înregistrările și trece automat peste golurile audio cu o singură atingere.
 • Partajare îmbunătățită – Este posibil să partajați mai multe înregistrări Voice Memos simultan.

Aparat foto

 • Capturi panoramice îmbunătățite – Modul panoramic pe iPhone 12 și iPhone 12 Pro are acum o distorsiune geometrică îmbunătățită și poate captura mai bine subiecții în mișcare, reducând în același timp zgomotul și bandarea imaginii.
 • Zoom în QuickTake video – Utilizatorii pot glisa în sus sau în jos în timp ce realizează un QuickTake video pentru a mări sau micșora.

Podcast-uri

 • Descoperire îmbunătățită – Podcasturile creează grupuri personalizate de emisiuni sugerate despre subiecte specifice.
 • Partajat cu dvs. – Partajați-vă episoadele de podcast preferate în aplicația Mesaje și găsiți toate episoadele partajate cu dvs. în Ascultați acum.

Muzică

 • Audio spațial cu urmărirea dinamică a capului – Ascultătorii pot folosi acum AirPods Pro și AirPods Max pentru a asculta muzică cu Dolby Atmos și urmărirea dinamică a capului Apple pentru o experiență mai captivantă.
 • Partajat cu dvs. – Aplicația Muzică va evidenția acum muzica partajată cu dvs. din Mesaje.
muzică ios15 partajată cu tine

Știri

 • Flux de știri reproiectat – Fluxul de știri are acum un nou design care facilitează navigarea și interacțiunea cu articolele. Informațiile, cum ar fi datele de publicare și rândurile, sunt mai proeminente, iar acum puteți salva și partaja povești direct din flux.
 • Partajat cu dvs. – Poveștile trimise de dvs. din Mesaje apar acum automat în secțiunea Partajate cu dvs. din filele Astăzi și Următoarele din Știri Apple.

Magazin de aplicații

 • Evenimente în aplicație – App Store face acum mai ușoară descoperirea evenimentelor curente în cadrul aplicațiilor și jocurilor, inclusiv competiții de jocuri, premiere de filme sau experiențe live.
 • Ascunde aplicațiile instalate – Magazinul de aplicații va ascunde capturile de ecran pentru aplicațiile deja instalate în rezultatele căutării.
 • Widget App Store – Un nou widget App Store afișează povești, colecții și evenimente în aplicație din fila Today.

Jocuri

 • Recente din Game Center și invitații de grup – Cele mai recente prietene și grupuri de mesaje ale utilizatorilor sunt aduse în jocurile cu Game Center, cu un nou selector de prieteni multiplayer.
 • Cereri de prietenie Game Center – Game Center afișează acum cererile primite în căsuța de e-mail a cererilor de prietenie Game Center.
 • Aspecte esențiale ale jocului – Utilizatorii pot salva un clip video de până la ultimele 15 secunde de joc apăsând butonul de partajare a controlerelor de jocuri, cum ar fi Xbox Series X sau Series S Controller Wireless sau Sony PS5 DualSense Wireless Controller.
 • Widget uri Game Center – – Există un nou widget Continuare redare care afișează jocuri recent jucate activate Game Center pe toate dispozitivele. Un widget Prietenii se joacă îi ajută pe utilizatori să descopere jocurile pe care prietenii lor le joacă.
 • Focus pentru jocuri – Un Focus sugerat pentru jocuri permite utilizatorilor să rămână cufundați în jocuri prin filtrarea notificărilor nedorite.

Text live

 • Text live în fotografii – Textul live este o funcție nouă care folosește inteligența de pe dispozitiv pentru a recunoaște textul din fotografii, capturi de ecran, Quick Look, Safari și în previzualizările live cu camera foto. Utilizatorii pot apoi să ia măsuri, cum ar fi evidențierea pentru copiere. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să caute imagini în Spotlight sau în aplicația Fotografii pe baza unui text recunoscut.
 • Vizualizare în sus – Glisați în sus sau atingeți butonul de informații noi de pe orice fotografie pentru a evidenția obiecte și scene recunoscute, făcând posibil să aflați mai multe despre conținutul fotografiei.
ios15 text live

Apple Card și Apple Pay

 • Protecție avansată împotriva fraudei – Utilizatorii cardului Apple pot avea un cod de securitate care se modifică regulat pentru a face tranzacțiile online ale numărului cardului mai sigure.
 • Descoperire îmbunătățită a numărului de card – Utilizatorii își pot vizualiza numărul de card mai rapid, deschizând cardul Apple în Wallet și atingând pictograma cardului.
 • Design nou de foaie de plată Apple Pay – O foaie de plată Apple Pay reproiectată permite utilizatorilor să adauge noi carduri și coduri de cupoane în linie. Există, de asemenea, o vizualizare rezumată îmbunătățită, care afișează informații mai detaliate, cum ar fi articolele de plată, reduceri și subtotale.

Timpul ecranului

 • Timp de inactivitate la cerere – În iOS 15, este posibil să porniți timpii de nefuncționare la cerere, unde vor fi disponibile numai apelurile telefonice și aplicațiile pe care alegeți să le permiteți. După activare, va fi trimis un memento de timp de oprire de cinci minute, iar timpul de oprire va fi activat până la sfârșitul zilei.
 • Screen Time API – Dezvoltatorii pot utiliza un Screen Time API în aplicațiile de control parental pentru a sprijini o gamă mai largă de instrumente pentru părinți. API oferă dezvoltatorilor caracteristici precum restricțiile de bază și monitorizarea activității dispozitivului.

Memoji

 • Autocolante noi Memoji – iOS 15 are nouă autocolante noi Memoji pentru a vă permite să trimiteți un shaka, un val de mână, un moment cu bec și multe altele.
 • Opțiuni de îmbrăcăminte noi – Peste 40 de noi opțiuni de îmbrăcăminte cu până la trei combinații de culori, inclusiv pentru căști.
 • Două culori diferite pentru ochi – Memoji acceptă acum o culoare diferită pentru ochiul stâng și ochiul drept.
 • Opțiuni noi de ochelari – Trei noi opțiuni de ochelari, inclusiv forme de inimă, stea și retro.
 • Opțiuni noi de accesibilitate – Implanturile cohleare, tuburile de oxigen și căștile moi sunt acum reprezentate în opțiunile Memoji.
ios 15 noi memoji

5G

 • Conectivitate îmbunătățită folosind 5G – Mai multe aplicații și experiențe de sistem sunt îmbunătățite prin utilizarea 5G mai rapidă, inclusiv asistență pentru backup la iCloud și restaurare dintr-o copie de rezervă iCloud, redare audio și video pe aplicații Apple și terțe, descărcare de conținut Apple TV + de calitate superioară , sincronizați fotografiile cu iCloud Photos, actualizați articolele Apple News + pentru citire offline și descărcați modele de învățare automată.
 • 5G preferat față de Wi-Fi – iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max vor acorda prioritate automat 5G atunci când conectivitatea Wi-Fi în rețelele pe care le vizitați ocazional este lentă sau când sunteți conectat la captiv sau rețele nesigure.

Confidențialitate

 • Protecția confidențialității prin e Protecția confidențialității prin e -mail – -mail împiedică expeditorii să vă vadă adresa IP sau dacă le-ați deschis adresa de e-mail.
 • Raport de confidențialitate a aplicației – O nouă secțiune din Setări permite utilizatorilor să vadă cât de des aplicațiile și-au accesat locația, fotografiile, camera, microfonul și contactele în ultimele șapte zile. De asemenea, arată ce aplicații au contactat alte domenii și cât de recent le-au contactat.
 • Lipire sigură – Dezvoltatorii vă pot permite să lipiți conținut dintr-o altă aplicație fără a avea acces la ceea ce ați copiat până când doriți să aibă acces.
 • Distribuiți locația curentă – Dezvoltatorii vă pot permite să partajați temporar locația dvs. curentă cu un buton personalizabil din aplicațiile lor.
 • Îmbunătățiri limitate ale accesului la Biblioteca de fotografii – Dezvoltatorii pot oferi funcționalități inteligente atunci când accesează biblioteca de fotografii, solicitând acces limitat la anumite foldere de fotografii și selecția albumelor.
raportul de confidențialitate al aplicației ios15

iCloud +

 • iCloud Private Relay – iCloud Private Relay permite utilizatorilor să navigheze cu Safari în timp ce criptează tot traficul de pe dispozitivul lor. Solicitările sunt trimise prin intermediul a două relee de internet separate și este conceput astfel încât nimeni să nu poată utiliza adresa IP, locația și activitatea de navigare pentru a vă crea un profil detaliat.
 • Ascunde e mailul meu – – Ascunde e-mailul meu permite utilizatorilor să creeze adrese de e-mail unice, aleatorii, care să fie redirecționate către căsuța de e-mail personală, astfel încât să puteți trimite și primi e-mailuri fără a fi nevoie să partajați adresa dvs. de e-mail reală.
 • Domeniu de e-mail personalizat – Utilizatorii își pot personaliza acum adresa iCloud Mail cu un nume de domeniu personalizat și pot invita membrii familiei să utilizeze același domeniu cu conturile lor iCloud Mail.
 • HomeKit Secure Video – iCloud + poate stoca imagini de la mai multe camere de securitate și nu contribuie la alocația dvs. de stocare iCloud.

Experiență de configurare

 • Stocare temporară iCloud pentru a transfera date – Utilizatorii pot face acum o copie de rezervă a unei cantități nelimitate de date pe iCloud pentru a se muta pe un dispozitiv nou timp de până la trei săptămâni gratuit.
 • Mai mult conținut transferat de pe Android – Mutați pe iOS poate muta acum și albume foto, fișiere și foldere și setări de accesibilitate.
 • Descoperire aplicație – Aplicația Mutați pe iOS este acum disponibilă în Magazin Google Play printr-un cod QR.

ID-ul Apple

 • Contacte de recuperare a contului – Utilizatorii pot selecta acum una sau mai multe persoane de încredere pentru a deveni un contact de recuperare a contului pentru a-și reseta parola și pentru a recâștiga accesul la contul lor.
 • Programul Digital Legacy – Noul program Digital Legacy vă permite să desemnați persoane ca contacte vechi, astfel încât să vă poată accesa contul și informațiile personale în caz de deces.

Accesibilitate

 • Explorați imagini cu VoiceOver – Utilizatorii pot explora acum persoane, obiecte, text și tabele din imagini în detaliu cu VoiceOver.
 • Descrieri de imagine VoiceOver în Markup – Markup vă permite acum să adăugați descrieri de imagine care pot fi citite de VoiceOver. Descrierile imaginilor persistă chiar și atunci când sunt partajate și pot fi citite într-o serie de aplicații acceptate pe iPhone, iPad și Mac.
 • Acțiuni sonore pentru Switch Control – Acțiunile sonore pentru Switch Control vă permit să controlați iPhone cu sunete simple de gură, fără a fi nevoie de butoane fizice, comutatoare sau comenzi verbale complexe.
 • Sunete de fundal Sunetele de – fundal redă sunete echilibrate, strălucitoare sau întunecate, ocean, ploaie și sunete de flux continuu în fundal pentru a masca zgomotul nedorit din mediu sau extern și pentru a vă ajuta să vă concentrați sau să rămâneți liniștiți. Sunetele se amestecă sau se ascund sub alte sunete audio și de sistem în timp ce utilizați dispozitivul.
 • Setări per aplicație setările de – Personalizați afișare și dimensiunea textului în funcție de aplicație.
 • Importați audiograme Importați audiograme pe – hârtie sau PDF în Setări și personalizați cazările pentru căști pentru a amplifica sunetele moi și a regla frecvențele în funcție de rezultatele testelor auditive.
 • Aplicație Lupă – Lupa este acum o aplicație implicită pe iOS, astfel încât să puteți utiliza iPhone-ul ca lupă pentru a mări obiectele din apropierea dvs.
 • Limbi noi de control vocal – Controlul vocal adaugă noi opțiuni de limbă, inclusiv chineza mandarină, cantoneză, franceză și germană, care utilizează tehnologia de recunoaștere a vorbirii Siri.

Dicţionar

 • Dicționare noi pentru India – Dicționarele bilingve pentru India includ Urdu-Engleză, Tamil-Engleză, Telugu-Engleză și Gujarati-Engleză.
 • Nou dicționar idiomatic pentru China continentală – Un nou dicționar idiomatic chinezesc simplificat pentru China continentală.
 • Dicționare noi pentru Hong Kong – Dicționarele pentru Hong Kong includ un dicționar idiom tradițional chinez-englez, un dicționar tradițional chinez-englez de colocviale cantoneze și un nou dicționar chinez tradițional.

Tastatură și dictare

 • mărire pentru cursorul și selecția textului Lupa de – Utilizatorii pot selecta textul mai precis folosind un cursor îmbunătățit care mărește textul.
 • Tastaturi VNI și VIQR vietnameze – Tastați în vietnamez folosind VNI și VIQR.
 • Extinderea limbii QuickPath – Limbile noi care acceptă QuickPath includ olandeză, hindi (latină), rusă, suedeză, turcă și vietnameză.
 • Aspecte de tastatură noi Aspecte de tastatură – noi pentru Ainu, Amharic, Fula (Adlam), Igbo, Navajo, Rohingya, Syriac și Tigrinya.
 • Aspect îmbunătățit cu 10 taste pentru pinyinul chinezesc Aspectul – îmbunătățit cu 10 taste include îmbunătățiri care permit utilizatorilor să treacă rapid la QWERTY, să acceseze simbolurile mai ușor și să introducă cuvinte care împart aceleași taste cu o precizie mai mare, permițându-vă să selectați pinyin-ul exact pentru mai mult decât doar prima silabă din frază.
 • Suport pentru lexiconul pentru cantoneză și shanghaină dialectal – Tastați cuvinte în pinyin folosind ortografii dialectale native cantoneze sau shanghaineze.
 • Răspunsuri inteligente pentru noi limbi indic – Răspunsurile inteligente acceptă acum 10 noi limbi indic, inclusiv urdu, Bangla, Tamil, Punjabi, Marathi, Gujarati, Malayalam, Telugu, Kannada și Odiya.
 • Dictarea pe dispozitiv Dictarea – pe dispozitiv este acum disponibilă în mai multe regiuni și limbi, inclusiv arabă, cantoneză, engleză, franceză, germană, italiană, japoneză, coreeană, chineză mandarină, rusă, spaniolă, turcă și chineză Yue.
 • Dictare continuă dictarea – Cu pe dispozitiv, puteți dicta text de orice lungime, fără un timeout. Dictatul era limitat anterior la 60 de secunde.

Alte îmbunătățiri

 • Autenticator încorporat – Generați coduri de verificare necesare pentru securitate suplimentară la conectare în Parole în Setări ca alternativă pentru aplicații precum Google Authenticator. După configurare, codurile de verificare se completează automat atunci când vă conectați la site.
 • Actualizări de software – iOS oferă acum o alegere între actualizarea la cea mai recentă versiune de iOS 15 de îndată ce este lansată pentru cele mai recente funcții și cel mai complet set de actualizări de securitate, sau continuarea pe iOS 14 și obținerea în continuare de actualizări importante de securitate până când sunteți gata pentru a trece la următoarea versiune majoră.
 • Reordonează paginile ecranului de start – Utilizatorii își pot personaliza acum ecranul de start mai ușor, reordonând paginile.
 • Glisați și fixați – Trageți și fixați este acum acceptat în toate aplicațiile.
 • Detectarea pachetelor – Folosind HomeKit Secure Video, camerele de securitate și sunetele video pot detecta și vă vor notifica când a sosit un pachet.
 • Spatialize Audio – iOS poate acum lua orice mix stereo non-Dolby și creează un mediu audio spațial virtual din acesta cu AirPods Pro și AirPods Max.
 • Reproiectare Căutare cărți – Rezultatele căutării se afișează imediat ce începeți să tastați și vor corecta greșelile de ortografie în aplicația Cărți. Vitrinele cărților de top, cărților audio și colecțiilor de genuri vor fi afișate în rezultate. De asemenea, utilizatorii pot cumpăra cărți direct din fila Căutare.
 • RealityKit 2 – Dezvoltatorii pot aplica shadere personalizate, pot adăuga efecte de redare post și pot construi experiențe AR mai captivante cu RealityKit 2, care este motorul de redare 3D, fizică și audio spațială al Apple construit pentru AR.
 • Limbă incluzivă (numai în spaniolă) – Utilizatorii își pot alege acum termenul de adresă în întregul sistem: feminin, masculin sau neutru.

Ghiduri iOS 15 și Cum se face

Am creat ghiduri detaliate care acoperă toate caracteristicile majore din iOS 15 și fiecare ghid este echipat cu moduri utile. Asigurați-vă că verificați fiecare pentru a obține o descriere detaliată a noilor caracteristici și a modului de utilizare a acestora.

Dispozitive acceptate pentru iOS 15

iOS 15 este compatibil cu toate aceleași dispozitive iPhone ca iOS 13 și iOS 14, inclusiv dispozitive mai vechi precum iPhone SE și iPhone 6s originale. Dispozitivele compatibile iOS 15 sunt enumerate mai jos.

 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE (2016)
 • iPod touch (a 7-a generație)

Data lansării iOS 15

Apple va lansa iOS 15 mai târziu în acest an în toamnă, probabil între septembrie și noiembrie.

Total Page Visits: 4876 - Today Page Visits: 2

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.