lun. sept. 26th, 2022

Începând de marți, 4 ianuarie, compania va opri suportul pentru dispozitivele sale clasice care rulează BlackBerry 10, 7.1 OS și versiuni anterioare. Aceasta înseamnă că toate dispozitivele sale mai vechi care nu rulează pe software Android nu vor mai putea folosi date, trimite mesaje text, accesa internetul sau efectua apeluri, chiar și la 911. În timp ce majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă au trecut de la BlackBerry – ultima versiune a sistemului său de operare lansată în 2013 – trecerea de a întrerupe suportul pentru telefoanele sale reprezintă sfârșitul a ceea ce odată a fost considerată tehnologie de ultimă oră.

Compania a inițial anunțat știrea în septembrie 2020, ca parte a eforturilor sale de a se concentra pe furnizarea de software și servicii de securitate întreprinderilor și guvernelor din întreaga lume sub numele de BlackBerry Limited.

BlackBerry ( BB ) a ieșit în cea mare parte mai din domeniul telefoanelor din 2016, dar de-a lungul anilor a continuat să-și acorde licențe pentru marca producătorilor de telefoane, inclusiv TCL și, mai recent, OnwardMobility, o întreprindere de securitate cu sediul în Austin, Texas, pentru un dispozitiv Blackberry 5G. rulează pe software Android. (Dispozitivele Android de la BlackBerry nu sunt afectate de sfârșitul serviciului.) Telefoanele mobile vechi de școală BlackBerry cu tastaturi fizice de la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000 au fost odată atât de populare că oamenii le poreclau „CrackBerries”. Tastatura a atras profesioniștii care doreau flexibilitatea de a lucra în afara biroului cu unele dintre instrumentele pe care le foloseau pe un computer desktop. Dispozitivele au devenit un simbol de statut și un accesoriu pentru oamenii de pe Wall Street, celebrități precum Kim Kardashian și chiar președintele Barack Obama, mulțumită, în parte, reputației sale mari pentru securitate. La apogeul său în 2012, BlackBerry avea peste 80 de milioane de utilizatori activi. Compania a început în 1996 ca Research In Motion cu ceea ce a numit pagere bidirecționale. Primul său gadget, „Inter@ctive Pager”, a permis clienților să răspundă la pagini cu o tastatură fizică, un fel de hibrid de mesaje text/e-mail. Trei ani mai târziu, RIM a introdus numele BlackBerry cu BlackBerry 850. În cele din urmă, telefoanele BlackBerry au câștigat suport pentru e-mail, aplicații, navigare pe web și BBM, o platformă de mesagerie text criptată care a precedat WhatsApp și a supraviețuit mult după ce BlackBerry a fost depășit de rivalii săi. Dar revoluția Apple a ecranului tactil cu iPhone din 2007 a făcut ca ofertele BlackBerry să pară lipsite. A încercat ecrane tactile și modele de tastatură glisabilă, cu puțin succes. A dezvoltat câteva telefoane fără tastatură fizică, dar le lipsea diferențiatorul cheie al BlackBerry: tastatura sa tactilă.

BlackBerry în cele din urmă a renunțat la propriul software, îmbrățișând Android și punându-și peste cap software-ul de securitate. A găsit un oarecare succes în software-ul de securitate pentru întreprinderi și în software-ul auto. Deși TCL a încetat să mai producă dispozitive cu numele BlackBerry în 2020, unii fani așteaptă sosirea dispozitivului BlackBerry 5G de la OnwardMobility, care inițial era de așteptat să fie lansat în 2021. În ciuda întârzierii, site-ul său are încă un banner pe care scrie „ Vine 2021”. .”

Total Page Visits: 9511 - Today Page Visits: 7

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.