lun. sept. 26th, 2022

Platforma de streaming de jocuri videoTwitch Interactive, deținută de Amazon.com, a declarat miercuri că a suferit o încălcare a datelor, cu informații difuzate pe forumul de chat online 4chan.

Utilizatorul 4chan care ar fi postat date Twitch a spus că a făcut acest lucru pentru a afecta afacerea lui Twitch. Persoana a susținut că are acces la informații, inclusiv codul sursă Twitch, instrumente de securitate internă și plăți pentru creatori.

Twitch a confirmat încălcarea . „Echipele noastre lucrează cu urgență pentru a înțelege amploarea acestui lucru”, a scris compania pe Twitter.

„Comunitatea lor este, de asemenea, o piscină toxică dezgustătoare, așa că pentru a stimula mai multe perturbări și concurență în spațiul de streaming video online, le-am completat complet”, a scris utilizatorul care ar fi postat date Twitch pe 4chan, folosind un cuvânt argou pentru hack. „Aflați cât de mult câștigă streamerul dvs. preferat!”

Utilizatorul a etichetat stocarea de date ca „prima parte”, sugerând că ar putea mai fi multe.

O purtătoare de cuvânt a lui Twitch a refuzat să comenteze ce date au fost luate. Hack-ul a fost raportat anterior de videogameschronicle.com .

Presupusul hacker a făcut aluzie la proprietatea Amazon asupra Twitch, postându-și mesajul alături de o fotografie a fondatorului Amazon Jeff Bezos .

„Jeff Bezos a plătit 970 de milioane de dolari pentru asta, o dăm GRATUIT”, a scris utilizatorul. „#DoBetterTwitch”.

Un reprezentant Amazon nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Amazon a cumpărat Twitch, cunoscut inițial sub numele de Justin.tv, în 2014 pentru aproximativ 970 milioane dolari în numerar . În prezent, se mândrește cu o medie de peste 2,5 milioane de spectatori la un moment dat și mai mult de șapte milioane de creatori transmit video live pe platformă în fiecare lună, conform propriilor date.

Mai mulți streameri Twitch au postat pe rețelele de socializare că multe dintre cifrele de plată scurgeri erau în concordanță cu ceea ce au câștigat pe platformă. Datele au arătat unii utilizatori care au plătit în cele șase cifre.

Scott Hellyer, un streamer care face parte din programul partener Twitch de șase ani, a declarat într-un mesaj direct pe Twitter că informațiile despre plățile sale au fost expuse în breșă.

„Sper cu adevărat că nicio informație personală majoră (nume complete, e-mailuri, adresă, număr de telefon, informații bancare) nu apare în următoarea parte a zvonului despre scurgeri”, a spus dl Hellyer, care are aproximativ 72.000 de adepți pe canalul său, „ tehMorag. ” „Voi lua căldura dacă oamenii sunt surprinși de cât câștig în zilele următoare și voi încerca să am un dialog deschis despre asta.”

De ani de zile, hackerii au vizat jucătorii să înșele și să preia conturile, ce în ce mai mult antrenându-și din interesele asupra dezvoltatorilor pentru a fura informații potențial valoroase despre lansările viitoare. La începutul acestui an, cu sediul în Redwood City, California Electronic Arts Inc . și dezvoltatorul de jocuri polonez CD Projekt SA au raportat fiecare hacks. În loc să țină ostatic datele CD Projekt pentru răscumpărare, hackerii au spus la acea vreme că vor licita codul sursă pentru jocuri de pe dark web.

Atacurile cibernetice asupra organizațiilor din întreaga lume au crescut cu 40% anul acesta comparativ cu primele 10 luni ale anului 2020, potrivit firmei de securitate Check Point Software Technologies Inc .

Mark Ostrowski, director de inginerie pentru Check Point din estul SUA, a declarat că încălcarea potențială a codului sursă al lui Twitch ar putea deschide ușa pentru viitoare incidente.

„În tăcere ai hackeri, concurenți și utilizatori care scotocesc codul pentru a găsi defecte de exploatat sau de a obține un avantaj competitiv în propria lor dezvoltare”, a spus el.

Nu este clar dacă încălcarea a inclus date personale suplimentare despre utilizatorii Twitch. Persoanele care utilizează platforma ar trebui să își schimbe parolele și să permită autentificarea multifactorială pe conturile lor ca măsură de precauție, a declarat Jarno Niemelä, cercetător principal la firma finlandeză de securitate cibernetică. F-Secure .

Incidentul vine după ce Twitch s-a confruntat recent cu hărțuirea pe platforma sa. Luna trecută , compania a dat în judecată doi utilizatori de la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul de Nord din California pentru că ar fi trimis altor mesaje și conținut rasist, antigay, sexist și violent. Compania a declarat că aceste așa-numite raiduri de ură i-au încălcat condițiile de serviciu, au traumatizat unii utilizatori și i-au forțat pe unii să părăsească platforma, potrivit plângerii.

Hack-ul nu a fost o premieră pentru Twitch. În 2015, compania a spus că unele informații despre utilizatori ar fi putut fi accesate fără autorizație , inclusiv parole, adrese de e-mail, nume de utilizatori, adrese de domiciliu, numere de telefon și date de naștere. Twitch a anulat parola celor care au primit e-mailul, spunând că parolele sunt criptate, dar totuși ar fi putut fi accesate.

Streamerele de pe Twitch generează de obicei venituri prin publicitate, sponsorizări și sfaturi de la spectatori la realizarea anumitor valori privind spectatorii. Twitch reduce ofertele speciale cu cele mai populare streamere pentru venituri suplimentare. Editori de jocuri video, inclusiv Electronic Arts și Activision Blizzard Inc . , au plătit acestor nume mari zeci de mii de dolari fiecare pentru a juca ultimele lor lansări timp de câteva ore pe Twitch ca o modalitate de a spori vânzările.

Twitch concurează în principal cu Facebook Inc . , Alfabetul Inc . YouTube și, până anul trecut, Microsoft Corp . Mixerul. Microsoft a închis Mixer după puțin mai mult de trei ani pentru că nu a reușit să țină pasul cu rivalii, chiar dacă i-a bruscat streameri de top de la Twitch, cum ar fi Tyler „Ninja” Blevins, cunoscut pentru că a jucat „Fortnite”.

În ultimii ani, Amazon a lucrat pentru a-și dezvolta propriile jocuri video și a le integra în Twitch. Compania s-a străduit să scoată un hit, deși recent a lansat un joc pe computer care a avut o lansare reușită.

„Lumea nouă” a fost printre cele mai jucate jocuri de pe serviciul Steam când a fost lansat pe 28 septembrie, atrăgând un vârf de aproximativ 700.000 de jucători. Pe Twitch, radiodifuzorii de profil, precum Shroud, au jucat jocul de rol multiplayer, care se vinde cu 49,99 USD.

Pe 1 octombrie, domnul Bezos și-a exprimat satisfacția față de „Lumea nouă” pe Twitter. „După multe eșecuri și eșecuri în jocuri avem un succes”, a scris el pe serviciul de mesagerie. „Atât de mândru de echipă pentru persistență.”

Sursa: The Wall Street Journal

Total Page Visits: 645 - Today Page Visits: 1

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.