lun. sept. 26th, 2022

AT&T ar fi jucat un rol esențial în crearea One America News Network (OAN), o priză de dreapta criticată frecvent pentru răspândirea știrilor false, potrivit unui Reuters raport . Pe baza documentelor instanței și a altor surse, Reuters povestește că directorii gigantului telecomunicațiilor i-au spus creatorului OAN Robert Herring Sr. că doresc o priză conservatoare care să poată sta alături de Fox News și să echilibreze canalele mai liberale.

„Ne-au spus că vor o rețea conservatoare”, ar fi spus Herring într-o declarație judecătorească din 2019. „Când au spus asta, am sărit la el și am construit unul.”

Reuters Povestea se bazează pe înregistrări din istoria juridică tumultuoasă a companiilor, inclusiv o plângere OAN împotriva AT&T și un proces de represalii intentat împotriva OAN de un fost producător. Raportul, contestat de AT&T în declarații către Reuters , detaliază o relație strânsă între cele două companii care depășește cu mult un simplu acord de transport.

Deși OAN este transportat de mai multe servicii de cablu, un contabil al companiei a mărturisit anul trecut că AT&T a furnizat 90% din veniturile Herring Networks. Dacă canalul ar fi pierdut un contract de transport cu filiala de atunci AT & T DirecTV, un avocat al OAN a declarat instanței, „compania va ieși din afaceri mâine”.

Într-o declarație adresată The Verge , AT&T s-a opus rapoartelor. „DirecTV oferă clienților săi o gamă largă de programe, inclusiv multe canale de știri care oferă puncte de vedere în întregul spectru politic, dar nu dictează sau controlează programarea pe canale. Altfel, orice sugestie este greșită ”, a spus un purtător de cuvânt.

AT&T a ulterior postat o declarație mai lungă pe Twitter. „AT&T nu a avut niciodată un interes financiar în succesul OAN și nu„ finanțează ”OAN”, se arată în parte. „Când AT&T a achiziționat DirecTV, am refuzat să transportăm OAN pe acea platformă și, în consecință, OAN a dat în judecată DirecTV. În urmă cu patru ani, DirecTV a ajuns la un acord comercial cu OAN, așa cum a făcut și cu alte sute de canale. ” Declarația spune că deciziile viitoare cu privire la transportul OAN vor fi luate de DirecTV, care a fost derivată de la AT&T la începutul acestui an.

AT&T a preluat inițial OAN – alături de canalul luxos de atunci al lui Herring, WealthTV – pentru platforma sa online U-verse. Se pare că a făcut o ofertă neîmplinită de a achiziționa o participație de 5% din companie, iar când AT&T a anunțat planurile de a cumpăra DirecTV în 2014, mărturia instanței OAN susține că executivul AT&T Aaron Slator s-a oferit să pună rețeaua pe DirecTV în schimbul ajutorului cu făcând presiuni asupra autorităților de reglementare guvernamentale.

Herrings ar fi întâlnit oficialii Comisiei federale de comunicații pentru a discuta despre fuziune și, de asemenea, s-au oferit să „arunce o lumină pozitivă” asupra AT&T în cadrul știrilor. (AT&T a declarat pentru Reuters și instanță că nu a făcut niciodată o astfel de ofertă și a transformat DirecTV într-o companie separată la începutul acestui an, deși păstrează o participație majoritară). , AT&T a adăugat OAN la gama sa DirecTV.

OAN a atras o atenție largă în 2017 pentru obținerea aprobării fostului președinte Donald Trump. Dar, în ultimul an, a devenit mai cunoscut pentru promovarea informațiilor false despre COVID-19 și alegerile prezidențiale din 2020 , inclusiv afirmațiile care au tras un proces de defăimare de la compania de mașini de vot Dominion. Platformele online precum YouTube s-au confruntat cu presiuni pentru a demonetiza sau a elimina conținutul OAN, lucru pe care YouTube l-a făcut pe scurt la sfârșitul anului 2020. Până în prezent, AT&T s-a confruntat cu un control public mai puțin – chiar dacă este posibil să fi jucat un rol mult mai mare în susținerea creșterii OAN.

Sursa: The Verge

Total Page Visits: 392 - Today Page Visits: 1

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.