lun. sept. 26th, 2022

Procesul Epic v. Apple va emite un verdict cu privire la faptul dacă Apple suprimă concurența. Dar dacă ați urmări mărturia de miercuri, ați putea ajunge cu ușurință mai confuz cu privire la ceea ce permite de fapt App Store-ul său.

Apple spune că utilizatorii iOS beneficiază de o platformă blocată și curată. Respinge „magazinele din magazine”, cum ar fi Magazinul Epic Games, care ar putea expune utilizatorii la software-uri dăunătoare și neexaminate. Cu toate acestea, luptă împotriva afirmațiilor Epic Games că nu există o concurență semnificativă pe platforma sa. Așadar, în această dimineață, un avocat Apple l-a făcut pe unul dintre martorii Epic la grătar despre o serie de aplicații de jocuri găzduite de iOS. Măsura ar fi putut ajuta la respingerea plângerilor lui Epic, dar a subliniat, de asemenea, cât de arbitrare pot părea politicile Apple. „GameClub este un concurent direct la Apple Arcade, iar GameClub este disponibil astăzi în App Store”

Avocata Apple, Karen Dunn, o interoga pe Susan Athey, economist care depune mărturie în numele Epic. Athey i-a criticat ieri pe Apple pentru că nu permite mai multe „middleware” sau servicii de la terți, cum ar fi magazinele de aplicații alternative. Dunn a contracarat cu mai multe opțiuni care s-ar putea potrivi cu factura respectivă. Lista a inclus aplicațiile Steam Mobile și Steam Link ale lui Valve; Aplicația Microsoft Xbox pentru iOS; Aplicația Sony PlayStation; și un serviciu de abonament pentru jocuri mobile numit GameClub.

„GameClub este un concurent direct la Apple Arcade, iar GameClub este disponibil astăzi în App Store”

a spus Dunn.

Apple are dreptate să apeleze aceste aplicații servicii de jocuri, dar, după cum mărturia a continuat, nu era clar că fac alternative bune în App Store. Steam Mobile permite jucătorilor să gestioneze jocuri pentru Windows, Mac și Linux – dar nu și iPhone sau iPad. Aplicațiile Steam Link, Xbox și PlayStation vă permit să jucați un catalog de jocuri pe iOS – dar numai dacă aveți un computer sau o consolă din care să le transmiteți.

GameClub este un serviciu de jocuri mobile pe mai multe platforme. Dar imediat după ce Apple a menționat aplicația, un executiv GameClub a postat (și apoi a șters) un tweet numind această comparație „absurdă peste măsură”, datorită restricțiilor privind modul în care GameClub poate funcționa. Athey a mărturisit că Apple a respins GameClub de peste 100 de ori și că Apple permite GameClub doar să prezinte jocuri pentru care are o „licență exclusivă”. Când The Verge a trimis prin e-mail vicepreședintele dezvoltării afacerii GameClub Eli Hodapp, observând că Apple a descris-o drept un serviciu de pachet de jocuri iOS de succes, Hodapp a răspuns cu „Ești serios?”

Săptămâna trecută a demonstrat o grămadă de linii extrem de fine între ceea ce Apple consideră bun și rău. Aplicația iOS Xbox permite, de exemplu, redarea la distanță bazată pe consolă. Dar, după cum a mărturisit Lori Wright de la Microsoft , Apple și Xbox nu au reușit să încheie un acord pentru xCloud, care permite jucătorilor să transmită jocuri fără Xbox. Wright a primit chiar și din greșeală o aprobată aplicație de streaming numită Shadow, care a dat startul magazinului , până când Apple a decis că Shadow a oferit un „computer Windows 10 complet, mai degrabă decât o bibliotecă de jocuri”. Din exterior, acesta arată mai mult ca o evaziune semantică decât o decizie bazată pe confidențialitate, securitate și calitate.

Apple a lovit Epic pentru a oferi acces la Itch.io , o vitrină cu conținut pentru adulți. Dar Steam are o politică de aproape orice în materie de pornografie, iar Steam Mobile și Link au pus acele jocuri la câteva atingeri pe iOS. Dimpotrivă, un executiv al App Store a mărturisit că „experiențele” construite de Roblox erau în regulă, deoarece nu puteau strecura un cod nou și rău intenționat pe iPhone. Se spune însă că serviciile de jocuri cloud amenință modelul „sigur și de încredere” al iPhone-ului, în ciuda faptului că sunt în esență doar streaming video.

A fi confuz sau inconsecvent nu face ca App Store-ul Apple să fie ilegal. Epic trebuie să demonstreze că ecosistemul Apple contează ca un monopol și, mai mult, că dăunează utilizatorilor producând prețuri mai mari sau un serviciu inferior. Dar o parte din apărarea Apple este că este un administrator corect și coerent, care pune în primul rând interesele superioare ale utilizatorilor. Pe măsură ce procesul continuă, este uneori greu de spus ce crede că sunt aceste interese.

Total Page Visits: 3250 - Today Page Visits: 1

By beZu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.